Alkalizujte svoju cestu k veľkému zdraviu

Alkalizovať cestu k veľkému zdraviu
Dr. David Jockers, občiansky novinár

Ľudský vnútorný ekosystém je stabilizovaný niekoľkými rôznymi vyrovnávacími systémami, ktoré udržujú telo fungujúce na vysokej úrovni čo najdlhšie. Jedným z týchto vyrovnávacích systémov je pH. Náš krvný prúd by mal byť vždy mierne zásaditý na 7,365. Ak stúpa alebo padá jedna alebo dve desatiny jednotky pH, je katastrofický a potenciálne smrteľný pre telo. Udržiavanie rovnováhy pH prostredníctvom správnej stravy a životného štýlu je jedným z najdôležitejších nástrojov na optimalizáciu vášho zdravia.

Telo má krátkodobé aj dlhodobé techniky na pufrovanie krvi pH. Z krátkodobého hľadiska budú obličky vypláchnuť kyslejšie odpady a rýchlosť dýchania sa zvýši na čerpanie viac alkalizačného kyslíka do systému a kyslý vyvíjajúci sa oxid uhličitý zo systému. Ak je pH krvi príliš kyslé na chronické časové obdobie, obráti sa na rôzne tkanivá, aby pomohlo stabilizovať pH. Telo bude prirodzene vylučovať alkalické minerály, ako je vápnik z našich kostí a zubov. Horčík je prevzatý z krvných ciev, draslíka z nášho neuromuskulárneho systému a sodíka z našich kĺbov. Ak tieto minerály nie sú nahradené, tkanivá sa rýchlo a rýchlo degenerujú.

Medzi primárne alkalizačné prvky v našom tele patrí vápnik, horčík, sodík, draslík, vitamín C, selén, kyslík, zinok a rôzne vitamíny B. Najlepšie zdroje týchto základných živín sú v čerstvom organicky pestovanom ovociach a zelenine, octe jablčného muštu, určitých orechov a semien a prírodných ružových solí.

Mnoho kyslých vyvíjajúcich sa potravín zahŕňajú cukry, zrná, mäso a mliečne výrobky kŕmené zrnom, kávu a spracované potraviny akéhokoľvek druhu. Možno najhorším vinníkom zo všetkého je sóda. Sóda je plná cukru, sladidiel vyrobených človekom, konzervačnými látkami a kyselinou fosforečnej. To všetko sú mimoriadne kyslé vyvíjajúce sa látky. Postupy sódy pri pH okolo 3. To silne dehydratuje telo, pretože voda je potrebná na detoxikáciu všetkého kyslého odpadu.

Keď človek po dlhú dobu zje príliš veľa kyselín, ktoré vyvíjajú potraviny, sa telo dostane nedostatočné do prvkov vyvíjajúcich zásady a tráviaci systém sa naruší. Jedlo sa potom nedostatočne strávi a do čreva sa vylučuje sliznica, aby sa chránil. Chronické stavy môžu spôsobiť, že sa sliznica stane zatvrdnutím a produkuje mukoidný plak, ktorý zhoršuje absorpciu potravín. Táto tabuľa nahromadená do stien hrubého čreva a stáva sa chovom pre parazity a iné nepriateľské organizmy

Parazity, ako sú červy, plesňové kvasinky a antagonistické baktérie, ukradnú cenné živiny a vylučujú toxíny a kyslé kúsky späť do krvného obehu. To znásobuje relatívnu kyslosť systému a hlboko znižuje našu energiu a imunitu. To tiež vyvoláva extrémne napätie na hlavné orgány, ktoré ich vyčerpávajú enzýmami a živiny zafarbenia života v bitke, aby sa udržala pH krvi. Tento nápor stresu na tele nakoniec vedie k chorobám a smrti.

Našťastie sa naše telá vyrábali s neuveriteľnou schopnosťou uzdraviť sa a obnovovať sa. Ak začneme konať s krokmi, aby sme sa posunuli späť do rovnováhy, naše telo bude reagovať a dramaticky zlepšíme naše zdravie.

Začnite alkalizovať teraz s týmito 7 jednoduchými tipmi:
1.Drink 1/2 – 1 galón čistej, čistenej vody denne
2.Squeeze čerstvý citrón vo vode
3. Namiesto šalátového dresingu alebo iných octu používajte ocot jablčného muštu
4. Namiesto iných solí používajte ružové soli (napríklad himalájska soľ).
5 5
6. Zelený nápoj každý deň
7. Na jesť 75% surových alkalických potravín